MediNatural 100 %-os INDIAI CITROMFŰ  illóolaj  10ml

1 022 Ft

Illat: friss, meleg, citromosan édes, ragyog

Pillanatnyi készlethiány

 
100%-os INDIAI CITROMFŰ ILLÓOLAJ (Cymbopogon citratus) 10ml

 

Illat: friss, meleg, citromosan édes, ragyogó

Illatprofil: kiegyensúlyozó, nyugtató, erősítő

 

Ajánlás: légterek frissítése, párologtatás, masszázs, bőrápolás, bedörzsölés, masszázs, lábfürdő, rovarűző.(részletes leírás a belső tájékoztatón).

 

Jól keverhető az alábbi olajokkal: citrom, geránium, grapefruit, ilang-ilang, levendula, zsálya, narancs, rozmaring, teafa.

 

Nemkívánt hatások, ellenjavallatok, figyelmeztetések: - használata bőrpírt okozhat, gondosan adagoljuk!

 

INDIAI CITROMFŰ ILLÓOLAJ (Cymbopogon citratus) | ÁTTEKINTŐ

Az indiai citromfű illóolajat (Cymbopogon citrati aetheroleum) a pázsitfűfélék családjába tartozó és Indiában őshonos indiai citromfű, más néven citromos fűszercirok (Cymbopogon citratus) apróra vágott friss, vagy részben szárított fű vízgőz desztillációjával nyerik.

Az indiai citromfű illóolaj tartalma mintegy 0,1-1,0 % az illóolaj színe a halványtól vörösessárgáig, fényre érzékeny!Illata friss, citromra emlékeztető.

Az indiai citromfű illóolaj jellegzetes illatát a benne lévő citrálok adják, ezek mennyisége 65-85% között mozog.

A citrálnak nevezett alkotórész két vegyületet takar: citrál Á-t (más néven gerániál) és citrál B-t (más néven nerál). Mellettük még a limonén, citronellol és mircén alkotórészek említhetők meg.

Kisebb mennyiségben nyugtatóként, nagyobb mennyiségben szellemileg serkentőként hat. 

Gyulladásgátló, antivirális, antibakteriális, antimikotikus, bőrön pórusösszehúzó hatású, dezodoráló, rovarűző.

Lábgombásodás kezelésére, valamint lábizzadás mérséklésére is alkalmas. Megfázás esetén inhalálva enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Antiszeptikus hatása miatt különböző bőrfertőzések esetén alkalmazható, az aknés, gyulladt bőr ápolására is megfelelő.

 

A indiai citromfű illóolaj kozmetikai készítményekben fenti tulajdonságai és kellemes, friss illata miatt gyakran megtalálható.

Az indiai citromfű illóolaj vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére.

Az indiai citromfű illóolaj fontos alkotórésze dezodoráló szereknek és parfümöknek.

 

INDIAI CITROMFŰ ILLÓOLAJ (Cymbopogon citratus) | VISSZATEKINTŐ

A növény szára alacsony, fehéres, húsos tövű, levelei vékony szálasak, hosszúak, erőteljesen citromillatúak, szárölelők. Összetett bugavirágzatában a virágok füzérkéket alkotnak. Hajtását az ázsiai konyhaművészetben fűszerként is használják.

 

Az indiai citromfüvet Nagy Sándor katonái terjesztették el Nyugaton. A növényt lázfűnek is nevezték, mert főként a láz csillapítására használták.

 

Az ókori rómaiak számára a citromfű illóolajat Alexandriában készítették, Egyiptomban: később Palmira, az illatszert szállító karavánok számára a legfontosabb város ahol ezt az eszenciát előállították.

 

AZ INDIAI CITROMFŰ ILLÓOLAJ (Cymbopogon citratus)| ALKALMAZÁSA

Párologtatás: cseppentsen 5-8 csepp olajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba. Kisebb mennyiségben oldja a feszültséget, nyugtató, kiegyensúlyozó hatású, nagyobb mennyiségben szellemileg serkentő hatású. Rovarűző.


Frissítő aromafürdő: 2-6 csepp illóolajat egy evőkanál tejben vagy mézben elkeverünk, majd ezt adjuk a fürdővízhez. Frissít, hűsít. Javasolt fürdési idő: 10-15 perc.


Bedörzsölés: 1 teáskanál olívaolajban 1-3 csepp illóolajat elkeverünk, majd finoman a bőrbe masszírozzuk. A zsíros bőrt tisztítja és szagtalanít.


Frissítő masszázsolaj: 1 evőkanál mandula- vagy napraforgómag-olajban 1-2 csepp illóolajat elkeverünk, majd a bőrbe masszírozzuk.Vérkeringést serkentő, izomtónust javító szer.


Lábfürdő fáradt igénybevett, gombásodásra hajlamos láb ápolására: egy evőkanál sóra cseppentsünk 10-20 csepp illóolajat, majd 2-3 liter langyos vízben keverjük azt el. 15-20 percig áztassuk benne a lábat. Frissíti a láb bőrét, mérsékelheti az izzadást, dezodoráló hatású.


Jól keverhető az alábbi olajokkal: citrom, geránium, grapefruit, ilang-ilang, levendula, zsálya, narancs, rozmaring, teafa. 


Nemkívánt hatások, ellenjavallatok, figyelmeztetések:

- használata bőrpírt okozhat gondosan adagoljuk!

Hasonló termékek

MEDINATURAL 100% -os ROZMARING illóolaj 10ml

Pillanatnyi készlethiány

Ajánlás: légterek frissítésére, párologtatásra, masszázshoz, bedörzsölőolajnak, szaunázáshoz

1 110 Ft
Wagner citromfű illóolaj 10ml

Pillanatnyi készlethiány

A citromfű illóolajat, az árvacsalánfélék családjához tartozó, a fűszer- és gyógynövény föld feletti részeiből nyerik vízgőz desztilláció segítségével. Az olaj enyhén sárgás színű, friss, citrusos illatú, fű illatjegyekkel.

890 Ft
MEDINATURAL 100%-OS ORVOSI ZSÁLYA  5ml

Raktáron

Bőrgomba elleni készítményekbe különösen előnyös alkalmazása. Fertőtlenítő oldatok összete

1 080 Ft
MediNatural Makadámdió bőrápoló olaj (20ml)

Pillanatnyi készlethiány

A makadámia dióból sajtolt bőrápoló olaj természetes összetételében különösen értékes zsírsavak találhatóak: palmitoleinsavban gazdag, ezáltal hozzájárul a bőr korai elöregedésének megelőzéséhez.  

975 Ft
Herbária Wellness citromolaj 10ml

Raktáron

Az illatok gyógyereje, melyet az emberi szervezetre gyakorolnak, tudományosan is igazolt.

920 Ft
MediNatural Édesmandula bőrápoló olaj (20ml)

Pillanatnyi készlethiány

Bársonyosan finom, folyékony arc- és testápoló olajkülönlegesség mely az érzékeny és a száraz bőr elsőrendű tápláló és védő olaja!

1 075 Ft

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.