Kókuszolaj legyen a konyhádban!

Kokuszolaj-legyen-a-konyhadban

 

KÓKUSZOLAJ /KÓKUSZZSIR (KÓKUSZOLAJAT megtalálod ITT!)

A kókuszzsír már egy jó ideje nagy teret hódít a köztudatban, de nem olyan új, mint amennyire azt gondoljuk. Szanszkrit szövegek tanúsága szerint már 4000 évvel ezelőtt is használtak kókuszolajat, kókuszzsírt. Kókuszolaj a konyhában rengeteg módon használható, sűtés-főzés során, akár süteményekben a margarin/vaj helyett is nyugodtan alkalmazhatsz vagy akár növényi pástétomok alapanyagként is felhasználhatod. De előtte nézzük meg még mire is jó, ha nemcsak sütésre:

-hajerősítő maszként: néhány evőkanál kókuszolajat maszírozz be a hajadba, hagyd állni pár órát, vagy akár egy éjszakát is. Ezután alaposan mosd meg a hajadat!

-korpásodás ellen: mivel a kókuszolaj antibakteriális és gombaölő, ezért alkalmas a fejbőr problémákra. Használata is egyszerű, dörgöld bele a fejbőrödbe majd, hagyd rajta pár percig, majd alaposan mosd le.

-hidratálásra: fürdés után egyszerűen kend be bőrödet, meglátod nem marad el a puha hatás!

-sebekre: a kókuszolaj antiszeptikus és antibakteriális réteget képez, amely megvédi a sebet, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Kend be a sebet és felgyorsul a gyógyulási folyamat.

Ezeken kívül diétás étrendben kifejezetten ajánlott, főleg a hagyományos olaj helyett.

Látogass el üzletünkbe és szerezd be a kókuszolajat! :) 

Szeged, Dorozsmai út 50.

2019.01.01.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.